Mijn bank.

U bent in het hoofdscherm van de administratie en kiest voor Bankknop bankEen pop-up menu geeft u de mogelijkheid de juiste bankrekening te kiezen. Kies hier de gewenste rekening.
U komt terecht in het scherm ‘Mijn bankafschriften.’  of  ‘Mijn bankmutaties’
(Administratie > Bank)

Algemeen

U kunt tot 5 zakelijke bankrekeningen verwerken in mybd administratie:
– de lopende bankrekening
– de zakelijke spaarrekening
– nog 3 alternatieve bankrekeningen

Bankafschriften kunnen op twee manieren worden verwerkt: middels automatisch inlezen of handmatige invoer. De manier van verwerken kan per bankrekening afzonderlijk ingesteld worden.

Bankrekeningen instellen

Per bankrekening kan je de weergegeven naam, het IBAN nummer en de invoermethode (handmatige invoer of automatisch inlezen) instellen.

Voor volledige instructies, zie de handleiding Bankrekeningen instellen.

Automatisch inlezen

Als de gekozen bankrekening ingesteld is voor automatisch inlezen, bent u in het scherm ‘Mijn bankmutaties’. Een lijst met ingelezen bankmutaties is hier zichtbaar. Deze wordt standaard gefilterd op nog af te handelen mutaties. Je kan ook alle mutaties zichtbaar maken.
In dit scherm kunt u het volgende doen:

Handmatig invoeren

U bent in het scherm ‘Mijn bankafschriften’.
Een lijst met alle ingevoerde bankafschriften wordt zichtbaar. De lijst is standaard gesorteerd op bankafschriften met de meest recente datum. U kunt in de lijst Zoeken of Sorteren  door op een kolomveld te klikken.
In dit scherm kunt u het volgende doen:

Tips

  •  In de lijst ‘Mijn bankafschriften’ kunt u eenvoudig controleren of u alle bankafschriften hebt geboekt door de begin- en eindsaldi van opeenvolgende afschriften te controleren.
  • Verwerk eerst de verkopen en kosten voordat u uw bankafschriften verwerkt !

Zie ook

Diagnose
Instructiefilm