Factuur maken zonder mybd uren

U bent in het hoofdscherm van Facturen en kiest voor Facturen.icon facturen
U komt terecht in het scherm ‘mijn facturen’ 

(Facturen > lijst)

Algemeen

In het scherm ‘mijn facturen’ vindt u alle gemaakte facturen (definitief en concept) terug van het geselecteerde jaar.
Dit deel van de handleiding bespreekt het gebruik van mybd facturen zonder koppeling met mybd uren. Dat wil zeggen dat  uren niet worden geregistreerd of geregistreerde uren niet worden gefactureerd vanuit mybd uren.
Voor te declareren uren moet dan een standaard dienst worden aangemaakt.

Nieuwe factuur

  1. Maak een nieuwe factuur aan door middel van de knop nieuw icon_add
    het volgende scherm verschijnt: 

nieuwe verkoopfactuur maken

2.   Kies de juiste klant
het volgende scherm verschijnt:

3.   Controleer de juiste gegevens: klantgegevens, factuurdatum, betalingstermijn, juist
factuursjabloon etc.
4.   Voeg de factuurregels toe door op de knop nieuw te drukken icon_add en de juiste dienst of
product te kiezen.

factuurregels

Deze regels worden op de uiteindelijke factuur als factuurregels afgedrukt, behalve de kolommen ‘code’ en ‘incl’. De omschrijving kan worden gewijzigd, evenals de prijs en de aantallen. De volgorde kunt u wijzigen door de knoppen rechts van de factuurregels icon_upicon_down.
5.   sla het concept op door middel van de knop concept opslaan
6.   Afdrukken van de factuur doet u door middel van het uitvoeren naar excel door middel van de knop export_xls of export_pdf.
7.   Maak de factuur definitief door middel van de knop definitief maken. De factuur wordt nu ook doorgeboekt naar mybd administratie. U kunt de factuur in mybd administratie terugvinden onder mijn verkopen.
8.   Sla de verkoopfactuur op uw eigen computer op (mybd facturen bewaart de bestanden van de facturen niet!)

Bijzonderheden: contant, verlegd binnen Nederland of verlegd binnen EU, vrijgestelde prestaties
Voor contante verkopen => vink het vakje contant aan.
Verkopen verlegd binnen Nederland => vink het vakje aan, het invullen van het fiscaalnummer van de klant is verplicht en wordt ook afgedrukt op de factuur.
Verkopen verlegd binnen EU => vink het vakje aan, het invullen van het fiscaalnummer van de buitenlandse klant is verplicht en wordt ook afgedrukt op de factuur.
Zowel de code NL verlegd als EU verlegd kunnen niet samengaan in combinatie met andere codes.
Vrijgestelde prestaties => er wordt op de factuur een verwijzing naar het artikel 11, Wet op de Omzetbelasting vermeld.

Bewerken of verwijderen
Een conceptfactuur kan bewerkt worden icon_edit of worden verwijderd icon_cross. Definitieve facturen kunt u niet meer bewerken of verwijderen, aangezien deze facturen zijn geboekt in mybd administratie. Correctie kan dan alleen nog plaatsvinden door middel van een creditfactuur.
exclamationLet op!
Een handmatige wijziging van de verkoopfactuur in mybd administratie wijzigt de verkoopfactuur in mybd facturen niet. Dit geldt ook voor het verwijderen van de factuur in mybd administratie. De verkoopfactuur blijft in mybd facturen bestaan. Handmatige correcties in mybd administratie zorgen er dus voor dat beide systemen niet meer op elkaar aansluiten. 

Creditfactuur maken

U selecteert de te crediteren factuur uit de lijst met facturen en opent de factuur. Door middel van de knop Creditfactuur maken Mybd uren maakt nu een nieuwe factuur aan met alle bedragen negatief. 

Kopie factuur maken

Vaak maakt u dezelfde facturen voor dezelfde klant of voor andere klanten. Daarvoor hebben wij de optie Kopie maken (concept) gemaakt. Door deze functie te kiezen in de te kopiëren factuur maakt u een nieuwe factuur aan op basis van deze factuur.